KALMIA LATIFOLIA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: voli vlažnu zemlju

VELIČINA BILJKE: 40 cm / fi 19

26,00  (195,90 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

KALMIA LATIFOLIA

Kalmija (Kalmia latifolia L.) je zimzeleni grm iz porodice vrijesova (Ericaceae). Naraste do 9 m visine, grane su razgranate i guste. Listovi su naizmjenični ili smješteni u nepravilnim pršljenovima, ovalni ili eliptični, suženi na obje strane, dugi do 12 cm, široki do 4 cm, glatki, na licu tamnozeleni, naličje je žućkastozeleno, na kratkim peteljkama. Cvjetovi su dvospolni, bijelorozi, žljezdasto dlakavi, promjera do 2,5 cm, nalaze se na dugim peteljkama i skupljeni su u velike štitaste cvatove. Cvate u svibnju i lipnju. Plod je čahura koja sadrži sjemenke, dozrijeva u rujnu.

Prirodno je rasprostranjena u istočnom dijelu Sjeverne Amerike planinskih stjenovitih i kamenitih staništa. U Europu je unijeta sredinom 18. stoljeća. Uzgaja se kao ukrasna biljka u vrtovima i parkovima, pojedinačno ili u skupinama. Razmnožavanje se vrši sjemenom, reznicama u proljeće ili margotiranjem početkom ljeta. Traži polusjenovito stanište i pomalo vlažnu zemlju.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
SORTA

ELF, LITTLE LINDA, TIDDLYWINKS

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.