Trgovina Juniperus chin. Blue Alps

Juniperus chin. Blue Alps

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Juniperus chinensis, uobičajeno nazvan kineskom smrekom, dvospolni je zimzeleni četinjak koji je porijeklom iz Kine, Japana, Mongolije i Himalaje. U divljini se često vidi kao stožasto drvo visoko do 50, a 20 cm široko, ali se pojavljuje i u mnogo kraćim grmljem ili širenim oblicima. Lišće je tamno zeleno. 

SADNJA: bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno i redovito

RAST:  najčešće do 5 m (15m)

VELIČINA SADNICE: 50 cm

6,64  (50,03 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , ,

Opis

Juniperus chin. Blue Alps

Juniperus chinensis, uobičajeno nazvan kineskom smrekom, dvospolni je zimzeleni četinjak koji je porijeklom iz Kine, Japana, Mongolije i Himalaje. U divljini se često vidi kao stožasto drvo visoko do 50, a 20 cm široko, ali se pojavljuje i u mnogo kraćim grmljem ili širenim oblicima. Lišće je tamno zeleno. Smeđa kora na zrelim stabljikama ljušti se na trakice. Iako se biljne vrste rijetko prodaju u trgovini, veliki broj kultiviranih sorti u rasponu od velikih stabala do velikih / malih grmlja do nisko rastućih zemljanih pokrivača postale su popularne ukrasne krajobrazne biljke. Listovi kineske smreke dolaze u dvije vrste: ljepljivi (odrasli) i šiljasti (igličasti). Konusi (pelud i sjeme) se pojavljuju na različitim biljkama. Muške biljke proizvode peludne stošce slične mačkama. Ženske biljke proizvode mesnate, bjelkasto-plave sjemenke u obliku sjemenki koje obično poprimaju ljubičastosmeđe nijanse jer sazrijevaju tijekom dvije godine.

“Plave Alpe” je uspravni kultivar u obliku vaze s bodljikavim plavo-zelenim lišćem i laganim lučnim grananjem. Obično sazrijeva kad dosegne visinu do 12 cm, a širinu do 8 cm. Lišće je atraktivno tijekom cijele godine.

Lako se uzgaja na prosječnim, srednje vlažnim, dobro dreniranim tlima na punom suncu. Tolerantan je na širok izbor tla uključujući i gline,  dok vlažna tla ne podnosi. Također, otporan na zračna onečišćenja pa će tako uspijevati i u gradskim četvrtima.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.