Trgovina HYDRANGEA Q.-hrastolisna

HYDRANGEA Q.-hrastolisna

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2336

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: redovito

VELIČINA BILJKE: cca 50 cm / fi 17

13,27  (99,98 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznaka:

Opis

HYDRANGEA “Quercifolia” HRASTOLISNA

Hydrangea quercifolia, obično poznata kao hrastova hortenzija je vrsta cvjetnice iz porodice Hydrangeaceae . Listopadni grm s bijelim upadljivim cvjetnim glavicama, uzgaja se kao vrtna biljka.

Hydrangea quercifolia je listopadni grm grube teksture koji raste od 1-3,5 m)  visok s otvorenom krošnjom. Biljka izbija izdanke iz podzemnih stolona i često raste u kolonijama. Mlade stabljike prekrivene su svjetlosmeđom korom nalik na filc, a veće stabljike imaju atraktivnu cimetno-smeđu-narančastu koru koja se usitnjava i ljušti u tanke listiće.

Listovi su s gornje strane žućkastozeleni do tamnozeleni, a s donje srebrnastobijeli. Imaju tri, pet ili sedam šiljastih režnjeva i dugački su od 10,–30 cm i gotovo isto toliko široki. Nejasno podsjećaju na veće verzije hrastova lišća, slične vrstama Quercus s režnjevitim lišćem. Biljke u sjeni imaju veće listove od onih koje rastu na suncu. Lišće u jesen poprima bogate nijanse crvene, brončane i ljubičaste koje ostaju i zimi prateći uporne osušene cvjetne glavice.

Hydrangea quercifolia i Hydrangea paniculata jedine su hortenzije s kupastim cvjetnim skupinama; svi ostali imaju svoje cvjetove u grozdovima u obliku kugle ili s ravnim vrhom, koji se nazivaju kišobrani.

Preferira djelomičnu do gotovo punu sjenu, uz jutarnje sunce i popodnevnu sjenu kao optimalne. Tolerira sušu, ali možda neće cvjetati. Preferira blago kisela tla s pH 5,0-6,5.

 

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.