Trgovina FICUS EL. “Burgundy”

FICUS EL. “Burgundy”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2438

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: opisano u tekstu

VELIČINA BILJKE: 25 cm / fi 11

8,55  (64,42 kn)

NC u 30 dana: 8,55  (64,42 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznaka:

Opis

FICUS EL. “Burgundy”

Ficus Elastica Burgundy je mesnata zimzelena višegodišnja biljka koja je kultivar Ficus Elastica Rubber tree. Sadrži tamnozeleno lišće koje ima gusti gumeni sjajni sjaj i duboku crvenkastu šarenilo. Razina toksičnosti fikusa Burgundije je blaga, ali je ipak štetna za ljude i kućne ljubimce.

Omogućavanje pristupa odgovarajućoj sunčevoj svjetlosti ključno je za Ficus Burgundy. Svijetlo Neizravna ili djelomična sunčeva svjetlost treba dati biljci najviše 8 sati dnevno.  Premalo sunčeve svjetlosti dovelo bi do usporavanja rasta biljke i gubitka crvenkaste šarolikosti koja prati tamnozeleno lišće. Pristup izravnoj sunčevoj svjetlosti tijekom duljeg razdoblja također je štetan za burgundski gumeni fikus jer bi mogao opeći lišće biljke. 

Korijenje egzotičnih vodenih biljaka slabo podnosi vodu pa budite oprezni kako biste izbjegli pretjerano zalijevanje biljke. Višak vode u tlu može dovesti do mokrog korijenja što izlaže biljku napadima gljivica kao što je truljenje korijena. Odlična praksa bila bi koristiti mjerač vlage za mjerenje razine vlage prisutne u tlu. U nedostatku mjerača vlage, prstom opipajte gornjih 2 do 3 cm tla biljke. Ako se osjeća suho, možete nastaviti s zalijevanjem.  Zalijevanje treba obavljati jednom u tjedan ili dva u vegetacijskim sezonama ljeta i proljeća. U zimskoj i jesenskoj sezoni savjetuje se da ograničite zalijevanje na jednom u 3 tjedna ili jednom mjesečno. Izbjegavajte upotrebu vode pune klora i koristite vodu sobne temperature kako ne biste opteretili osjetljivo korijenje biljke.

 

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.