Trgovina FATSHEDERA “Lizei”

FATSHEDERA “Lizei”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2492

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: preko ljeta 2 puta tjedno, zimi jednom

VELIČINA BILJKE: 45 cm / fi 14

18,00  (135,62 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

FATSHEDERA “Lizei” – bršljanolisna aralija

Biljka kombinira grmoliki oblik Fatsia s petokrakim listovima Hedere . Kao grm, može narasti do 1,2 m visine, iznad koje se zbog težine prilično slabih grana skloni savijanju. No može se vezati i za potporanj i izrasti u lozu do 3-4 m visine; za razliku od Hedere , ne penje se lako bez pomoći. Listne plojke su duge i široke 7-25 cm, s peteljkom od 5-20 cm. Cvjetovi su promjera 4-6 mm, žućkasto-bijeli, nastaju u kasnu jesen ili ranu zimu u gustim cvjetovima; sterilni su i ne donose nikakav plod. Međutim, zabilježeni su primjerci koji su proizvodili ne samo cvjetove nego i grozdove bobica, od kojih je jedna pustila izdanke u loncu.

Uzgaja se i kao vrtna biljka na otvorenom i kao sobna biljka, gdje se cijeni njena tolerancija na sjenovite uvjete. U unutrašnjosti dobro raste na jakom neizravnom svjetlu. Na otvorenom može podnijeti zimske temperature do -15 °C, ali se također može uspješno uzgajati u zatvorenom prostoru s temperaturama koje nikada ne padaju ispod 20 °C. Odabrano je nekoliko kultivara s tamnozelenim do različito bijelim ili žuto prošaranim listovima.

 

Dodatne informacije
BOJA

FATSHEDERA 1, FATSHEDERA 2

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.