Trgovina FARGESIA M.”Moontears” Boobux

FARGESIA M.”Moontears” Boobux

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2411

SADNJA: teglirane biljke u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: opisano u tekstu

RAST: 1 metar

VELIČINA BILJKE: 70 cm / fi 29

46,45  (349,98 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

Opis

FARGESIA M.”Moontears” Boobux

Fargesia ‘Moontears’ Boobux je zimzeleni bambus koji se može jako dobro orezivati. To je zato što se biljka nakon toga lako ponovno grana i nastavlja dobro rasti. To je jaka i zdrava vrsta bambusa. Zbog svog kompaktnog oblika, biljka je pogodna za stvaranje živica i topiarija. Izvrsno se može saditi i kao pokrivač tla. Osim toga, Fargesia Moontears je svestrana, podnosi bilo koji položaj i otporna je.

Sasvim je moguće smjestiti Fargesia Moontears u posudu ili lonac. Ova posuda ili posuda mora biti izrađena od čvrstog materijala, jer ne smijete podcijeniti korijenje bambusa. Vrlo je važna dobra drenaža. Fargesia Moontears voli vlagu, ali ne i mokre noge. Ako tlo u posudi postane previše mokro, korijenje će se ugušiti i biljka može uginuti. Stoga uvijek pazite da na dnu lonca ili posude postoji nekoliko rupa kroz koje može otjecati višak vode. Posudu ili lonac korisno je posuti slojem glinenih granula kako bi voda lakše otjecala i dopirala do rupa u loncu.

Bambus je svakako prikladan kao živica. Idealno za stvaranje odvajanja u vrtu za privatnost, ali i za dodavanje zabavnih razigranih elemenata u vrtu i za zelenu atmosferu. Ako bambus sadite kao živicu, preporučujemo razmak sadnje od otprilike 30 do 40 cm. Također možete koristiti Fargesia Moontears kao pokrivač tla. Preporučamo 4 biljke po kvadratnom metru. Kako bi bambus ostao u pravom obliku, važno ga je redovito orezivati. Bambus podnosi sunčana, polusjenovita, pa čak i sjenovita mjesta. Najvažnije je da tlo bude humusno, propusno i da nije vlažno. Osim toga, Fargesia nema puno zahtjeva, otporan je čak i na -25 stupnjeva.

Ova prilično nova sorta savršena je za topiary zbog svog iznimno gustog lišća. Bilo kocka, stožac ili piramida, sve je moguće s bambusom Moontears. Uz pravilno orezivanje ovog bambusa sada su moguće i cijele živice u posebnim oblicima. Konačna visina Moontearsa je oko 2 metra. Idealna visina za topiary je između 40 i 100 cm. Gusto lišće potrebno je orezivati ​​nešto češće nego obične biljke za živicu kako bi se održalo u formi. Orezivanje se može obaviti odsijecanjem izdanaka uz pomoć škara za živicu. Preporuča se rezidba između lipnja i kolovoza. Kao i sve vrste Fargesia, ovaj bambus se ne razmnožava!

Bambus ne voli sušu. Stoga pazite da bambusu date dovoljno vode kada je nešto sušnije razdoblje. Kad je bambus žedan, možete ga vidjeti, list postaje žut i uvija se. Kao i svakoj biljci, i bambusu je potrebna prehrana. Uz malo gnojiva, biljci će biti bolje, a lišće će poprimiti lijepu tamnozelenu boju. Naš savjet je da svoj bambus gnojite dva ili tri puta godišnje: u ožujku, lipnju i eventualno u kolovozu na siromašnom tlu. Bambus će biti sasvim u redu s istim gnojivom koje se koristi za travnjak.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.