DRYOPTERIS ERYTHROSORA

SKU: 681

SADNJA: teglirana biljka u bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: redovito

VELIČINA BILJKE: 40 cm / fi 17

7,00 

NC u 30 dana: 10,00 

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 5-8 radnih dana.

Opis

DRYOPTERIS ERYTHROSORA-VANJSKA PAPRAT

Dryopteris erythrosora ,jesenska paprat ili japanska štitasta paprat, je vrsta paprati iz porodice Dryopteridaceae, porijeklom izistočne Azije od Kine i Japana južno do Filipina, raste u svijetloj šumskoj sjeni na niskim planinama ili brdima.

Polu je zimzeleno (u hladnijim podnebljima), s biperastim listovima 30-70 cm visokim i 15-35 cm širokim, s 8-20 pari perja. Lišće ima bakrenastu nijansu kad je mlado, ali zrelo postaje tamnozeleno. Ima uspravan do spušten rizom koji je debeo i razgranat, tako da tvori više krunica.

Listovi su ljevkasti s gornjim kožasto sjajnim, dva puta razdijeljeni, trokutastog oblika i šiljasti. Pojedinačni listići su uski lancetasti . Rub mu je gotovo posve posijan.

Peteljke lista duge su oko trećine lista, isprugane, žute do crvene, sa smeđim ljuskama u obliku linearnih do lancetastih, sadrže dva velika i nekoliko malih vaskularnih snopova u presjeku.

U pupanju su mladi listovi bakrenocrveni, a kasnije zeleni. Može biti i nekoliko izdanaka lišća godišnje. Spore, koje su u obliku bubrega, sazrijevaju između ljeta i jeseni.

Dryopteris erythrosora može tolerirati suše tlo od mnogih paprati, ali je najuspješnija u vlažnom tlu bogatom humusom, s pH rasponom od 6,1 do 7,5, s jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim suncem, ali ne sredinom dana. Razmnožavanje je dijeljenjem u proljeće, odvajanjem malih krunica od većih krunica ili sporama. Uzgaja se kao ukrasna biljka u vrtovima zbog promjene boje lišća, koje se mijenjaju od tamnocrvene do tamnozelene, ali ne tako često.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem Gls-a i Overseas-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €(Overseas) i 7,50€(Gls), a za Sloveniju 10 € (Gls)i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € HR i 90€ SLO primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.