Trgovina DRVO CHOLLA-cylindropuntia imbricata

DRVO CHOLLA-cylindropuntia imbricata

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

ZALIJEVANJE: kada se tlo potpuno osuši

VELIČINA BILJKE: cca 20 cm / fi 14

9,29  (70,00 kn)

NC u 30 dana: 9,29  (70,00 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , , , Oznake: ,

Opis

DRVO CHOLLA-cylindropuntia imbricata

Cylindropuntia imbricata , cane cholla ( štap cholla , tree cholla ili lančani kaktus ), je kaktus koji se nalazi u jugozapadnim Sjedinjenim Državama i sjevernom Meksiku , uključujući neke hladnije regije u usporedbi s mnogim drugim kaktusima. Često je uočljiva zbog svoje grmolike ili čak stablaste veličine, siluete i dugotrajnih žućkastih plodova.

Nadzemni dio sastoji se od razgranatih cilindričnih stabljika, čiji su krajnji zglobovi promjera oko 3 cm. Zglobove, za razliku od onih kod nekih čola , teško je odvojiti. Stabljike su izrazito tuberkularne (kvrgave) s uzorkom dugih ovalnih kvržica. Tipična visina je oko 1 m, ali iznimno može narasti do 4,6 m s promjerom “debla” od 25 cm. Širina je često slična ili nešto veća od visine. Stabljike su naoružane grozdovima od oko 10 bodlji , koje mogu biti dugačke 3 cm i dovoljno su bodljikave i oštre da lako probiju kožne vrtlarske rukavice. Stabljike i plodovi također imaju mnoge bodlje ili “glohide” duge oko 1 mm koje se mogu odvojiti i zabiti u kožu.

Postoje dvije vrste stabljika ili “kladodija”: duge plagiotropne, koje na krajevima nose cvjetove i nakon nekoliko godina otpadaju, i duge ortotropne, prvenstveno služe za oslonac i transport i zadržavanje na biljci. Plagiotropne stabljike rastu u obliku zvijezde ili krune oko središnje ortotropne stabljike. Ova vrsta cvjeta u kasno proljeće ili rano ljeto. Cvjetovi su ljubičasti ili magenta, rijetko ružičasto-ružičasti, široki oko 5 cm. Plodovi su žućkasti, kvrgavi poput peteljki, i oblikuju nešto poput frustuma češera, s udubljenjem na širokom kraju gdje je cvijet otpao; često ih se pogrešno smatra cvijećem. Biljka ih zadržava cijelu zimu.

Osim spolnog razmnožavanja, cholla se razmnožava kada zglobovi stabljike padnu na tlo i ukorijene se. Stoga se ova vrsta lako razmnožava. Otporan je na zimu.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.