Trgovina DRACENA MARGINATA

DRACENA MARGINATA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

Ovo je savršena biljka za nekoga tko je često izvan kuće i želi malo zelenila. Ovo je također jedna od biljaka koja može pročistiti zrak u kući.

SADNJA: svako doba godine

ZALIJEVANJE: sunčano do djelomično zasjenjeno mjesto idealno je za ovu biljku, voli vlagu i toplinu. Zalijevajte čim se tlo osuši

63,71  (480,02 kn)

NC u 30 dana: 63,71  (480,02 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznaka:

Opis

DRACAENA Marginata

Dracaena Marginata (dracaena dolazi od grčke reči drakaina što znači ženski zmaj), pa je u nekim dijelovima svijeta poznata i kao Zmajevo drvo, visoka je vitka kućna biljka koja čisti zrak u zatvorenom prostoru.
Dracaena ili Dracena po naški ima prekrasne široko zelene listove s bijelom prugom na rubovima.

Za Dracaenu  je vrlo lako brinuti se, jer ona neko vrijeme može bez vode.

Ovo je savršena biljka za nekoga tko je često izvan kuće ili za osobu koji želi malo zelenila, ali ne želi biti previše zauzeta brigom o njemu.

Ovo je također jedna od biljaka koja može pročistiti zrak u kući.

To znači da ne pretvara samo CO2 u kisik, nego uklanja sve vrste štetnih tvari iz zraka.

Dracena Marginata preferira mjesta koja su dobro osvijetljena (iako ne ona na izravnoj sunčevoj svjetlosti). Na ovakvim mjestima raste i listovi su živopisniji i snažno obojeni – njihove granice boje vapna postaju sve šire, a tamna pruga u sredini je uža.

Draceni mora biti zajamčena odgovarajuća količina svjetlosti tijekom cijele godine. U suprotnom, dno lišća može se početi sušiti (počevši od vrha) i odustati. To se obično događa zimi kad dani postaju tamniji i kraći. Ako niste u stanju osigurati biljki dovoljno prirodnog svjetla, uvijek možete pokušati upotrijebiti umjetno svjetlo.

Učestalost navodnjavanja ovisi o sezoni godine. Ljeti ćete češće zalijevati Dracenu Marginata, zimi (pogotovo kada je temperatura u sobi niža) trebali biste to činiti rijeđe.

Dracaena se uvijek opušta samo kad se tlo u posudi gotovo potpuno suši. Previše vlažan supstrat će uzrokovati lišće na žuto i također može uzrokovati truljenje korijenja i biljka će umrijeti. U idealnom slučaju, tlo na kojem raste treba uvijek biti minimalno vlažno, gotovo suho, na bilo kojoj dubini u loncu. Gotovo suha, tj. ne suhog korijena, jer će to uzrokovati isušivanje vrhova lišća.

Pri zalijevanju pričekati sve dok ne ispusti višak vode u tanjurić, pričekajte 2 minute, zatim istresite preostalu vodu iz tanjurića.

Dodatne informacije
VELIČINA

75cm / FI 17, Bicolor 100cm / FI 19, MAGENTA 160 cm / fi 27

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.