Trgovina DRACAENA FRAG. “Cintho”

DRACAENA FRAG. “Cintho”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

SADNJA: teglirane sadnice svake 2 godine

ZALIJEVANJE: umjereno

RAST: vrlo sporo raste

VELIČINA BILJKE: cca 100 cm

66,36  (499,99 kn)

Dostupno uz narudžbu

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

DRACAENA FRAG. “Cintho”

 

Podrijetlo Dracaene je Afrika, Srednja Amerika i Azija. Dracaenu nazivaju i stablom zmajeve krvi i sobna je biljka koja se lako njeguje. Sobna biljka treba malo održavanja, može biti u polusjeni i stoga je vrlo pogodna za urede.

Općenito umjereno zalijevanje, u razdoblju rasta koje traje od ožujka do kolovoza nešto više poput zime. Prije ponovnog zalijevanja možete pustiti da se zemlja malo osuši. Ne ostavljajte korijenje u vodi, to uzrokuje truljenje korijena.

Dracaenu prskajte samo povremeno kako biste uklonili prašinu s lišća i spriječili gamad. Prskanje također promovira kvalitetu i ukrasnu vrijednost sobne biljke.

Dracaena dobro uspijeva u polusjeni i zahtijeva najviše 2 do 3 sata sunčeve svjetlosti dnevno. Dracaena preferira prozor na sjeveru, 3 do 4 metra na prozoru na ušću ili zapadu i 4 do 5 metara na prozoru na jugu. Dracaene u boji poput Limunskog limete.

18 ° C tijekom dana  (+/- 4 ° C)

Noću 13 ° C

Dracaena ne treba puno prehrane. Nakon kupnje Dracaena i dalje može ostati bez hrane mjesecima. Hranjenje samo u proljeće ili ljeto. Nikada ne dajte previše, to može dovesti do izgaranja korijena. Provjerite je li na pakiranju točno doziranje.

Dracaenu je najbolje presaditi u veći lonac jednom svake dvije godine. Najbolje razdoblje za sadnju je proljeće ili neposredno nakon kupnje biljke. Veća posuda potaknut će rast, a prednost je veća tampon tla, tako da je voda više raspršena i da je manja vjerojatnost truljenja korijena. Uvijek uzmite lonac koji je 20 do 25% veći i ne koristite Hydro granule na dnu posude. Najbolje je koristiti plastični umetak s velikim posudama.

Ako Dracaena dobije obezbojene listove, to je najvjerojatnije zbog previše vode. Ako na listovima postoje mrlje ili smeđi rubovi, uzrok je previše svjetlosti. Uvijeno lišće ukazuje na sušu, ako to primijetite, biljka je u prošlosti predugo bila suha ili je to slučaj kada je vidite.

Dracaena je relativno spor uzgajivač i najbolje ga je moguće orezati u jesen. Prednost je toga što biljka prima više svjetlosti i ostaje kompaktnija. Dracaena će se “razgranati sa svakom grančicom gdje je orezana”. Ovo će vam pružiti lijepu punu sobu ili uredski pogon. Za to koristite škare za obrezivanje (obavezna dezifekcija pribora).

Dracaena je blago otrovna biljka. Jedenje lišća nekih naših četveronožnih prijatelja može dovesti do želučanih problema.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.