CALLISTEMON “Masotti”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2852

SADNJA: teglirane sadnice tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČANA BILJKE: cca 30 cm

13,00  (97,95 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

CALLISTEMON “Masotti”

Callistemon je rod cvjetnih biljaka poznatih i kao “bottlebrushes” zbog oblika njihovih cvjetova koji podsjećaju na četku za čišćenje boce. Ovaj rod pripada obitelji Myrtaceae i obuhvaća oko 50 različitih vrsta. Izvorno su endemi Australije i susreću se uglavnom na istočnoj obali i jugozapadu zemlje.

Evo nekoliko ključnih karakteristika:

  1. Cvatovi: Najpoznatija karakteristika Callistemona su njihovi cvatovi koji su cilindrični i gusto ispunjeni brojnim sitnim cvjetovima. Cvjetovi su obično crveni, ružičasti, bijeli ili žuti, ovisno o vrsti. Sorta “Masotti” je poznata po svojim crvenim cvjetovima.
  2. Lišće: Lišće  je usko i kožnato te obično tamnozeleno. Listovi su jednostavni i sjedeći.
  3. Rast i veličina: Ovisno o vrsti mogu rasti kao grmovi ili manja stabla, dosežući visine od 1 do 5 metara. Njihov rast može biti brz, a oblik grma ili stabla može varirati.
  4. Cvjetanje: Obično cvjetaju tijekom proljeća i ljeta, i to vrlo obilno. Njihovi cvjetovi privlače mnoge oprašivače, uključujući ptice i insekte.
  5. Ekološka važnost: Cvjetovi su važan izvor hrane za mnoge vrste ptica i kukaca u australskim ekosustavima. Ova biljka ima ekološku važnost kao domaćin za mnoge korisne insekte.
  6. Održavanje: Većina ne zahtijeva posebno zahtjevno održavanje. Redovito zalijevanje tijekom prvih godina nakon sadnje pomaže u etabliranju biljke, dok zreliji primjerci obično dobro podnose sušu.

Callistemon je popularna biljka zbog svoje atraktivnosti i ekološke važnosti u Australiji. Njeni svijetli cvatovi čine ju omiljenim ukrasom u vrtovima i parkovima.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.