Trgovina CALATHEA “Musaica Network”

CALATHEA “Musaica Network”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: umjereno

VELIČINA BILJKE: cca 50 cm / FI 14

15,93  (120,02 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

CALATHEA “Musaica Network”

Calathea je rod neotropskih rizomatoznih zeljastih višegodišnjih biljaka koje su poznate po jedinstvenom kretanju lišća lišća s uzorkom. Kalatheje  se također smatraju kućnim ljubimcima , što ih čini izvrsnim odabirom biljaka za svakoga tko prostor dijeli sa znatiželjnim kućnim ljubimcima.

U tropskim krajevima (uglavnom u Brazilu) šareni listovi kalateje koriste se za ručni rad i zamatanje hrane. Zbog raznolikosti oblika lišća, košare se tkaju s kopljastim lišćem, a hrana se omotava širim lišćem. Ove ih šarene oznake na listovima čine i popularnim sobnim biljkama, a popularnost im raste.

Kalateje su dio obitelji ‘biljke molitve’,  Marantaceae . Nadimak ‘molitvena biljka’ potječe od svakodnevnog kretanja biljnog lišća, poznatog kao nyctinasty. Razne biljke u ovoj obitelji noću pomiču lišće, a danju ih spuštaju u skladu sa suncem. Listove pomiču mijenjajući pritisak vode u pulvinama, natečenim čvorovima u dnu lista, duž peteljke lista (peteljke). Vjeruje se da su ti pokreti namijenjeni praćenju kretanja sunca na nebu kako bi se maksimalizirala apsorpcija svjetlosti. Saznajte više o molitvenim biljaka ovdje .

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.