Trgovina BONSAI “Sageretia”

BONSAI “Sageretia”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

ZALIJEVANJE: 2-3 puta tjedno, svaki puta kad se zemlja prosuši

PRESAĐIVANJE: biljku je potrebno presaditi u novu posudu svake 2 godine

VELIČINA BILJKE: 30 cm / Fi 20 cm

31,00  (233,57 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,

Opis

BONSAI “Sageretia”

Sageretiju, popularni sobni bonsai nazivaju i kineska slatka šljiva ili ptičja šljiva. To je suptropski zimzeleni grm koji može narasti 2 – 3 metra visoko, a porijeklom je iz Kine i Japana.

Sageretia voli polusjenovito mjesto vani tijekom toplog ljeta, ali može se držati i u kući tijekom cijele godine. U zatvorenom prostoru treba ga postaviti na prozor okrenut prema jugu ili zapadu, ali treba ga zaštititi od intenzivne sunčeve svjetlosti. Zimi se drvce mora staviti u kuću ili grijani zimski vrt na temperature između 12°C i 22°C.

Izbojci sageretije mogu se podrezati na 2 lista tijekom cijele godine. Često obrezivanje izdanaka pomaže u razvoju dobrog grananja. Nemojte rezati sageretiju u kasno ljeto ako želite da se razviju cvjetovi i plodovi. Mlade grane i izdanci mogu se ožičiti u proljeće. Starije grane su krute i teško ih je moguće saviti.

Lisne uši ili bijela muha mogu napasti sageretiju. Koristite određeni pesticid i pokušajte povećati vlažnost. U rijetkim slučajevima može se pojaviti plijesan. Zatim upotrijebite određeni fungicid i pokušajte poboljšati cirkulaciju zraka. Ako lišće postane blijedozeleno s tamnijim venama, stablo će možda trebati dodatno gnojivo željezom i manje vapnenačke vode. Smeđi vrhovi lišća ukazuju na prekomjerno zalijevanje

 

Dodatne informacije
SAGERETIA

SAGERETIA 1, SAGERETIA 2, SAGERETIA 3

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.