Trgovina BONSAI “Carmona”

BONSAI “Carmona”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

ZALIJEVANJE: 2 puta tjedno, svaki puta kad se zemlja osuši

PRESAĐIVANJE: biljku je potrebno presaditi u novu posudu svake 2 godine u proljeće

VELIČINA BILJKE: 30 cm / fi 15

25,00  (188,36 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,

Opis

BONSAI “Carmona”

Carmona je rod cvjetnica iz porodice boražine , Boraginaceae . Članovi roda poznati su kao grm škorpiona .Carmona retusa (Fukien čajevac) koristi se u bonsaiju zbog svoje sposobnosti da razvije debelo i zanimljivo deblo, male bijele cvjetove koji cvjetaju gotovo cijele godine i sitne okrugle zelene, crvene ili crne plodove. Lopatičasti listovi su sjajni tamnozeleni i zadržavaju svoju malu veličinu.

Biljka Carmona popularno se uzgaja kao bonsai drvo u zatvorenom prostoru. To je brzorastuća sobna biljka koja ima bujno lišće sjajnih, teksturiranih listova oko glatke kore privlačnog izgleda. Biljka cvjeta snježnim cvjetovima tijekom vegetacijske sezone, što je čini popularnom estetskom biljkom za kupnju u zatvorenim prostorima. Zapravo, ti se cvjetovi na kraju pretvaraju u bobice crvene boje.

Pravilan smještaj zahtijeva da se biljka drži blizu prozora. To omogućuje biljci da prima jaku sunčevu svjetlost dovoljno vremena dnevno. Važno je zaštititi biljku od hladnih ili ledenih vjetrova koji ulaze kroz sve otvorene prozore tijekom zimske sezone. To je zato što biljka preferira toplinu i sunčevu svjetlost kako bi najbolje uspijevala. Unatoč tome, u blizini biljke treba izbjegavati umjetne izvore topline kao što su sobne grijalice, jer one mogu isušiti zrak za ovu biljku koja voli vlagu.

Kod uzgoja Carmona bonsai biljke u zatvorenom prostoru, lako ju je oblikovati na željeni način orezivanjem lišća i grana. To se može izvesti u bilo koje doba godine, jer biljka dobro podnosi rezidbu tijekom cijele godine. Prilikom rezidbe biljke Carmona bonsai preporuča se ostaviti 2 do 3 lista na svakoj orezanoj mladici. To osigurava da grane ponovno izrastu na zdrav način. U slučaju pojave bilo kakve zaraze, najbolje je koristiti sprejeve s pesticidima ili štapiće protiv insekata kako biste se riješili zaraze. Uz jako sunce i redovito zalijevanje nakon tretmana protiv štetočina, biljka će se lako vratiti u dobro zdravlje.

Dodatne informacije
CARMONA

CARMONA 1, CARMONA 2, CARMONA 3, CARMONA 4, CARMONA 5, CARMONA 6, CARMONA

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.