ASTROPHYTUM ORNATUM

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Astrophytum ornatum ili „redovnička kukljica“ najveći je brzorastući astrofitum (zvjezdasti kaktus) iz porodice Cactaceae.

SADNJA:

ZALIJEVANJE: minimalno

VELIČINA BILJKE: fi 8/15cm

7,30  (55,00 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

ASTROPHYTUM ORNATUM

Astrophytum ornatum ili „redovnička kukljica“ najveći je brzorastući astrofitum (zvjezdasti kaktus) iz porodice Cactaceae. Obično ga nalazimo u Arizoni, Kaliforniji i Texasu u SAD-u. Zvjezdasti kaktusi imaju stabljiku kuglastog ili polukuglastoga oblika, a neki sa starošću poprime i valjkasti oblik. Stabljika ima jasno izražena rebra na kojima se nalaze vunaste areole iz kojih rastu 5-11 ravnih i oštrih bodlja žućkaste-tamnosmeđe boje. Cvjetovi su ljevkastoga oblika, a rastu pojedinačno na vrhu biljke. Žute su boje, pojavljuju se tijekom ljeta, a otvaraju danju. Kasnije se formiraju zeleni ili crveni plodovi koji sadrže sjemenke crne ili smeđe boje.

U područjima gdje temperature padaju ispod 10 °C ove kaktuse treba držati barem dio godine na zaštićenom prostoru, a u toplijim područjima u pustinjskom vrtu. Osjetljivi su na mraz i preveliku količinu vode.

U stakleniku ili kući uzgajaju se u standardnom kompostu za kaktuse sa dodatkom drobljenog vapnenca. Trebaju jaku svijetlost s tim da im direktno sunce kroz staklo može naštetiti. U razdoblju rasta treba ih zalijevati umjereno, a tijekom zime kada su u razdoblju mirovanja ne smije ih se uopće zalijevati.

Od sredine proljeća do kasnoga ljeta potrebno ih je prihranjivati jednom mjesečno s tekućim gnojivom koje sadrži manju količinu dušika.

Razmnožava ih se sjemenom, koje se sije u rano proljeće na temperaturi od 21 °C.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.