Trgovina ASTROPHYTUM MYRIOSTIGMA

ASTROPHYTUM MYRIOSTIGMA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A

SADNJA: u proljeće

RAST: do 2 m

SADNICA: cca 5 cm / FI 5,5

STAROST: potraju i do 300 godina

2,65  (19,97 kn)

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

ASTROPHYTUM MYRIOSTIGMA

Obično ga nalazimo u Arizoni, Kaliforniji i Texasu u SAD-u. Zvjezdasti kaktusi imaju stabljiku kuglastog ili polukuglastoga oblika, a neki sa starošću poprime i valjkasti oblik. Stabljika ima jasno izražena rebra na kojima se nalaze vunaste areole iz kojih rastu 5-11 ravnih i oštrih bodlja žućkaste-tamnosmeđe boje. Cvjetovi su ljevkastoga oblika, a rastu pojedinačno na vrhu biljke. Žute su boje, pojavljuju se tijekom ljeta, a otvaraju danju. Kasnije se formiraju zeleni ili crveni plodovi koji sadrže sjemenke crne ili smeđe boje.

U područjima gdje temperature padaju ispod 10 °C ove kaktuse treba držati barem dio godine na zaštićenom prostoru, a u toplijim područjima u pustinjskom vrtu. Osjetljivi su na mraz i preveliku količinu vode.

U stakleniku ili kući uzgajaju se u standardnom kompostu za kaktuse sa dodatkom drobljenog vapnenca. Trebaju jaku svijetlost s tim da im direktno sunce kroz staklo može naštetiti. U razdoblju rasta treba ih zalijevati umjereno, a tijekom zime kada su u razdoblju mirovanja ne smije ih se uopće zalijevati.

Od sredine proljeća do kasnoga ljeta potrebno ih je prihranjivati jednom mjesečno s tekućim gnojivom koje sadrži manju količinu dušika.

Razmnožava ih se sjemenom, koje se sije u rano proljeće na temperaturi od 21 °C.

Dodatne informacije
BOJA

1, 2

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.