Trgovina AMERIČKI TULIPANOVAC “Liriodendron”

AMERIČKI TULIPANOVAC “Liriodendron”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Liriodendron tulipifera, obično nazivano drvetom tulipana ili žutom topolom, veliko je, visoko, listopadno drvo u istočnoj Sjevernoj Americi koje obično naraste 15-25m (rjeđe do 40m) visine s piramidalnom do širokom stožastom navikom.

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: 20ak metara

VELIČINA SADNICE: 90cm

25,00  (188,36 kn)

5 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake: ,

Opis

AMERIČKI TULIPANOVAC “Liriodendron”

Liriodendron tulipifera, obično nazivano drvetom tulipana ili žutom topolom, veliko je, visoko, listopadno drvo u istočnoj Sjevernoj Americi koje obično naraste 15-25m (rjeđe do 40m) visine s piramidalnom do širokom stožastom navikom. Iako je široko zasađeno u cijeloj državi Missouri, autohtono je u bogatim šumama u samo nekoliko okruga u krajnjem jugoistočnom kutku države. Stabla zrelih stabala mogu doseći promjer 1-1.7 m, obično u obliku stupa, uz odsutnost nižeg grananja. Nazvan je i zapažen po cvjetovima u obliku čaše, poput lala koji cvjetaju u proljeće. Cvjetovi su žuti s narančastom trakom u osnovi svake latice. Iako su cvjetovi duljine 5cm, na velikim stablima mogu ostati neprimijećeni jer se cvjetovi pojavljuju nakon što se lišće potpuno razvije. Ponekad se cvijeće prvi put primijeti kada atraktivne latice počnu padati ispod stabla. Cvjetove prate suhi, ljuskavi, duguljasti smeđi plodovi u obliku stošca, svaki s brojnim krilatim sjemenkama. Četverolisni svijetlozeleni listovi postaju zlatnožuti u jesen. Drvo se, između ostalog, koristi za namještaj, šperploču, brodogradnju, papirnu masu i opću građu. Indijanci su od debla tuliptree izrađivali kanue za zemunice. Ovo je državno drvo Kentucky, Tennessee i Indiana.

Ime roda dolazi od grčkih riječi leirion što znači ljiljan i dendron što znači drvo za cvijeće.

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.