Trgovina ALOCASIA CUPREA “Red Secret”

ALOCASIA CUPREA “Red Secret”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Alocasia Cuprea pripada biljnoj obitelji Alocasia i postaje jedna od popularnijih svojih vrsta. S površinom lišća metalnog sjaja, a s donje strane crvenim sjajem, Alocasia Cuprea sve se više koristi za ukrašavanje domova. Međutim, u usporedbi s drugim biljkama, ovoj se treba malo više truda da se pazi i održi na životu.

SADNJ: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: voli puno vodi ali nesmije stajat u vodi

VELIČINA BILJKE: cca 30cm / FI 11

13,27  (99,98 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Opis

ALOCASIA CUPREA “Red Secret”

Alocasia Cuprea pripada biljnoj obitelji Alocasia i postaje jedna od popularnijih svojih vrsta. S površinom lišća metalnog sjaja, a s donje strane crvenim sjajem, Alocasia Cuprea sve se više koristi za ukrašavanje domova. Međutim, u usporedbi s drugim biljkama, ovoj se treba malo više truda da se pazi i održi na životu.

Budući da je ova biljka porijeklom s Bornea, možda vas ne iznenađuje da preferira višu razinu vlage. Ako živite u suhom okruženju, preporučili bismo upotrebu ovlaživača zraka jer suhi zrak relativno brzo može isušiti lišće ove biljke što može nanijeti nepopravljivu štetu. Ako ne želite koristiti ovlaživač zraka, postoje još stvari koje možete učiniti kako biste povećali vlažnost biljaka.

Naš bi prvi savjet bio postaviti biljku na zalijevani šljunčani pladanj kako biste pokušali stvoriti mikroklimu oko vaše Alocasie. Također možete ostaviti staklenke i zdjele s vodom prošarane oko vaših biljaka i otkrili smo da im zamagljivanje može izuzetno pomoći.

Zalijevanje

Vaša Alocasia Cuprea željet će se malo isušiti između zalijevanja, no to je biljka koja treba redovito zalijevanje. Ako ga ostavite da se osuši ili zaboravite zaliti, vidjet ćete oštećenja. Sjajan način zalijevanja ove biljke je odozdo prema gore, a ne zalijevanje graničnika tla. Na ovaj način biljka može unositi vlagu koja joj je potrebna. Baš kao i kod većine biljaka, iako se voli redovito zalijevati, to ne znači da bi trebalo sjediti u vlažnom tlu.

Svjetlo

Ako ovu biljku stavite na izravno sunčevo svjetlo, lišće će vam opržiti i izgorjeti, pogotovo ako je ovo prozor okrenut prema jugu ili zapadu. Umjesto toga ove biljke trebaju neizravno svjetlo. U svom prirodnom okruženju rastao bi pod krošnjama drugih stabala na šumskom tlu, pa će mu pružanje zasjenjene i mrlje svjetlosti pomoći u ponovnom stvaranju njegovog prirodnog okoliša.

Temperatura

Držite Alocasia Cuprea podalje od propuha jer ne vole biti hladni i daleko od radijatora i sustava grijanja jer to može dovesti do njihovog isušivanja. Idealna temperatura za vašu biljku bila bi negdje oko 20 ° C. Može podnijeti toplije temperature sve dok zrak ne postane presuh, ali će loše proći ako temperature padnu prenisko.

Tlo

Kao i kod većine biljaka koje se redovito zalijevaju, i vi ćete poželjeti dobro isušujuće tlo kako bi višak tekućine mogao napustiti biljku i vaše korijenje ne bi postalo pokislo. Također bismo preporučili dodavanje perlita u vaše tlo radi provjetravanja.

Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.