Trgovina ACER PALMATUM “Inaba Shidare”

ACER PALMATUM “Inaba Shidare”

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Acer palmatum , obično zvan japanski javor, listopadni je grm ili malo drvo koje obično naraste do 7m (rijetko i do 10m). Porijeklom je iz Japana, Koreje i Kine. Općeniti biljni oblik je zaobljen do široko zaobljen, često s malim grananjem.

SADNJA: teglirane sadnice bilo koje doba godine

ZALIJEVANJE: po potrebi

RAST: do 7m

VELIČINA SADNICE: 60cm / FI 19

30,00  (226,04 kn)

Nema na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , ,

Opis

ACER PALMATUM “Inaba Shidare”

 

Acer palmatum , obično zvan japanski javor, listopadni je grm ili malo drvo koje obično naraste do 7m (rijetko i do 10m). Porijeklom je iz Japana, Koreje i Kine. Općeniti biljni oblik je zaobljen do široko zaobljen, često s malim grananjem. Svaki dlanasti zeleni list (dug 5-12cm) ima 5 do 7, ali rjeđe 9 zupčastih režnjeva. Mali crvenkasto-ljubičasti cvjetovi u kišobranima cvjetaju u proljeće (travanj), a slijede krilate samarice u parovima koje dozrijevaju u rujnu i listopadu. uključuje često spektakularnu kombinaciju nijansi žute, crvene, ljubičaste i brončane.

Var. dissectum je tipično puno manji, zaobljeni, sporo rastući grmoliki oblik (često s kaskadnim grananjem) koji rijetko sazrije do više od 7m uz veće širenje. Palmatirani listovi, svaki koji ima 7-11 duboko urezanih režnjeva, duboko su izrezani do dna lista. Ovi grmovi s raščlanjenim lišćem obično se nazivaju japanski javor čipkasti, japanski javor ili rezanci japanski javor. Dissectum znači duboko izrezan u odnosu na duboko izrezanu, pernatu prirodu lišća.

Ime roda latinski je naziv stabla javora.

Specifični epitet odnosi se na dlančastu prirodu lišća. Svaki list ima nekoliko režnjeva (obično 5-7) koji svi potječu iz jedne točke koja izgleda poput otvorene šake ispruženih prstiju.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.