ABIES KOREANA

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2339

SADNJA: teglirana biljka u tijekom cijele godine

ZALIJEVANJE: ljeti redovito, pogotovo dok je biljka manja, kasnije po potrebi

VELIČINA BILJKE: cca fi 23 cm / 45 cm

23,00  (173,29 kn)

13 na zalihi

Brza dostava

Putem
GLS dostavne službe

Širok asortiman proizvoda

Plaćanje
pouzećem ili uplatom.

Korisnička podrška

Za sva pitanja
stojimo na raspolaganju.

Besplatna dostava
iznad 70 €

Na Vašoj adresi
unutar 3-5 radnih dana.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

ABIES KOREANA-KOREJSKA JELA 

Abies koreana, korejska jela, je vrsta jele porijeklom iz viših planina Južne Koreje , uključujući otok Jeju . Raste na nadmorskim visinama od 1000 do 1900 metara u umjerenim kišnim šumama s velikom količinom oborina i hladnim, vlažnim ljetima te obilnim snježnim padalinama zimi.

To je malo do srednje veliko zimzeleno crnogorično drvo koje naraste do 10-18 m u visinu s promjerom debla do 0,7 m, manje je i ponekad grmoliko na granici drveća . Kora je glatka sa smolastim mjehurićima i sivo-smeđe boje. Listovi su igličasti, spljošteni, 1–2 centimetra dugi i 2–2,5 milimetara široki i 0,5 mm debeli, sjajni tamnozeleni na vrhu i s dvije široke, živo bijele trake stomatadolje, a na vrhu blago zarezana. Raspored listova na izdanku je spiralan, ali sa svakim listom različito uvijenim pri dnu tako da leže uglavnom s obje strane i iznad izbojka, a manje ih je ispod izbojka. Izbojci su u početku zeleno-sivi, sazrijevajući ružičasto-sivi, s raštrkanom finom dlakavicom. Češeri su 4-7 cm dugi i 1,5-2 cm široki, tamnoljubičasto-plavi prije zrelosti; ljuskasti brakteji su dugi, zeleni ili žuti i izlaze između ljuski u zatvorenom češeru. Krilate sjemenke se oslobađaju kada se češeri raspadnu u zrelosti oko 5-6 mjeseci nakon oprašivanja.

Korejska jela vrlo je popularna ukrasna biljka u parkovima i vrtovima u umjerenim klimatskim uvjetima, uzgaja se zbog svog lišća, ali i zbog obilne proizvodnje češera čak i na mladim stablima visokim samo 1-2 m.

 

Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dostava i plaćanje

Pakiranje i slanje pošiljke

Dostava putem GLS-a je sigurna i pouzdana. Svaka se biljka pažljivo pakira, a posebno pazimo na osjetljive dijelove. Neoivsno o udaljenosti, svaki paket se jednako priprema kako bi u vaše ruke stigao neoštećen. Neke biljke mogu se odmah saditi, a neke trebaju aklimatizaciju u prostoru ili dvorištu.

Minimalni iznos webshop narudžbe za Hrvatsku iznosi 14 €. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 6,60 €, a za Sloveniju 10 € i minimalna narudžba od 35 € . Na sve narudžbe iznad 70 € primjenjuje se besplatna dostava.

Dostava pošiljke

Kada narudžbu zapakiramo i predamo partnerima za dostavu (GLS), na e-mail adresu dolazi kod za praćenje putem kojega se može u svakom trenutku vidjeti gdje se paket nalazi i kada stiže na adresu.

Na dan dostave, dostavna služba GLS obavijestit će o vremenu isporuke paketa. Ako niste u mogućnosti preuzeti paket u predviđenom terminu, možete zatražiti promjenu datuma isporuke. U slučaju neuspješne prve dostave, dostavljač će pokušati izvršiti dostavu idući radni dan.

Način plaćanja

1. Uplatom na račun tvrtke Big Win - na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

2. Plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem) - za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.